21 Kasım 2009

Üç Hiç Berabere!!!



Yıllardır babam yapar bu kelime oyununu. Ama bu maç için sonuca uyanda bu söylemdir. Maçın sadece geniş özetini izledim. Beşiktaş her ne kadar iyi görünsede bence bu galibiyet 11 lerinin yetersizliğini örtmekten başka bir işe yaramaz. Ki hakemde 2-3 pozisyon için takdir haklarını siyah-beyazlılardan yana kullanmış. Gerçi sadece skorda değişiklik yapardı bu kararlar. Sonuç değişmezdi. Sivok, Fink, Ernst çok iyi kapatmışlar ve M.Denizli Türkiye'deki futbolseverlerin tamamının da analiz edebildiği gibi "Alex" kavramını iyi çözerek maçı kendi hanesine yazdırmış. 4 köşedir şu an eski takımına aldığı farklı galibiyetten ötürü. Hakkıdırda.

Fenere gelirsek, düşüş yaşayacakları alenen belliydi. 34 maçıda güzel oyun ve 3 puanla kapatmaları beklenemezdi ki 3-4 maçları tamamen şansın yanlarında olduğu maçlardı. Sezon sonuna kadar güzel oynayıp 3 puan kaybedecekleri, kötü oynayıp 3 puan alacakları çok maç olacaktır. Yanlız bu farklı yenilgi F.bahçe'nin hanesine çok şey kazandırabilir. Takımda ki gerginlik bu maçta ciddi şekilde görüldü. Pazartesi idmanında Alex'i kral yapıp önünde eğilemeyecekler fakat takım ruhu adına birşeyler yapmaları gerekiyor. Birbirlerini yediler genellikle. Fakat Beşiktaş'tan 3 gol yemeleri F.bahçe'nin iyi olmadığını göstermez. Aynen bizim birkaç hafta önce yaşadığımız ve atlatmış olduğumuz psikolojik durum gibi.

Bu şekildeki mağlubiyetler bazen takıma pozitif hava katar. Gerçi Emre'nin sakatlığında çok zorlanacaklardır. 1 ay sahalardan uzak kalacakmış, Emre'nin yerine bu maçtaki gibi Santos'u çekerse nice "hiç" puanlara hazır olsun Herr Daum. Medya Santos dururken neden Elano'yla uğraşır orasını da anlamış değilim.

Sonuç olarak bence rakiplerden galip çıkan taraf olmadı gibi. Beraberedir bu maç, yukarıda belirttiğim kafada giderlerse. Büyük hatalar yapmazsak şampiyonluk şarkıları hiç uzak değil Galatasaray'a. OK, LET'S GO!!!

GialloRosso

Hiç yorum yok: