09 Kasım 2009

#1 Taraftar & Duvar & Medya



Bugün tam 20 yıl olmuş Berlin Duvarı'nın yıkılışının.(9 Kasım 1989)Utanç duvarıda diyebiliriz aslında. Ne kadar çağdışı ve demokrasiden uzak. Yapıldığı tarih 1961 lere gidersek, demokrasiyi Almanya'da aramak biraz saflık olur heralde. Hemde geçmişinde faşizmin, ırkçılığın neredeyse anavatanı olabilecek Almanya'dan.

Berlin Duvarı'nı yad ettikten sonra asıl konumuza futbola geçelim. Taraftar-Duvar-Medya ilişkisine. Taraftarla medya arasında her zaman bir duvar vardır. 3 büyüklerin taraftarları hep medyanın kendi yanlarında olmadığını söylerler ve sürekli şikayet ederler. F.Bahçe taraftarının bu şikayetini ciddi bulmamışımdır hiçbir zaman. Beşiktaş'ta ise taraftarla medyanın arası iyidir hep. Hatta Çarşı'yı Beşiktaş'ın önüne geçirirler kimi zaman. Neyse bilen bilir diyerek bu konuya fazla girmiyorum.

Beni bu üçlemede ilgilendiren kısım işin Galatasaray-Duvar-Medya kısmı. Evet G.Saray taraftarıyla medya arasında ciddi duvarlar var. Gerek taraftar tarafından gerekse medya tarafından bu duvar gün geçtikçe yükseltiliyor. Burada artniyetli olan kesim tamamen medyadandır. Biz içimizden birilerini görmek istedikçe, yeni ve bizden birileri çıkıyor dedikçe bir şekilde gözümüzden düşürdüler. Son örnekte Gökmen Özdemir'dir. E.Saatçi konusuyla açıkcası bizim basın sınıfta kalmıştır. Kanat Atkaya'sından Kadir Çetinçalı'sına kadar. 3-5 okuduğumuz takip ettiğimiz kişi vardı, onları da boşyere okumuşuz zaten. Bundan sonra külahımıza anlatırlar artık.

Medyanın bizim için özel haberler hazırlamasına, bizimde onlara yakın olmak gibi bir derdimiz yok. Ama arkadaşım çıkın birşeyler yazın, klübün altını oymayın artık patronlarınıza yaranacaksınız diye. Bu ülkede patronlar değişir ama taraftar profili değişmez işte. Değişeceğini; yarın 2 haber yapıp tekrar ilgimizi çekebileceğini sanan varsa baştan söyleyelim yanılıyorsunuz. Siz ancak "yok efenim 4-3-3 oynamaz bu takım" , "Barış'ı çıkartmamakla büyük hata yaptı" , "G.Saray'da muhalefet suyu kaynatmaya başladı" şeklinde haberler yapın. Yapın ki sizin için asıl suyu ısıtanın taraftar olduğunu anlayın.

Ne diyorduk? Duvar. Evet A.B.D şimdi de Irak'a duvar yaptırıyormuş Şii ve Sunni'lerin yerleşim bölgelerini ayırmak için. Hemde utanç duvarıyla. Bizim sizinle aramızdaki utanç duvarıyla. Zaten sizde bu kafayla ancak Irak'ta yapabilirsiniz bu işi. Ki biz demokratik değiliz yıkmayacağız o duvarları. Biz Galatasaray faşizanları...

""Duvarı yapmak kolaydır ama yıkması zordur""

GialloRosso


Berlin Duvarı 1961-1989

2 yorum:

mischa dedi ki...

"Biz Galatasaray faşizanları... "
Bayıldım bu lafa abi ellerine sağlık. Bu arada ben Seçkin. Blogunu yeni gördüm,artık takipteyim abi:) Görüşmek üzere...

GialloRosso dedi ki...

Ooo Seçkinim, hoşgelmişsin. Bende takipteyim :)