24 Kasım 2009

Pazar Sendromu!



Hafta içi Manisa'daydım iş icabı. Kaldığım sürede ne h.sonu G.Saray'la oynanacak maç nede Manisaspor hakkında tek kelime bile duymadım. Tanıdıklara maçla ilgili zarf attım, açan olmadı. Biz neyi tartışıyoruz ki; nüfusu 300.000 leri aşan bir şehir takımı ve Ali Sami Yen'de 10 adet (yazıyla on) Manisaspor taraftarı!!! Bizim futbol kültürümüz yaşam standartlarına takılır hep ama sözdedir tabii ki. Manisa'da bu şehirlerden birisi.

Maç hakkında pek konuşmak istemediğim, maçtan 3 gün sonra yazmamdan anlaşılmıştır sanırım. A.S.Yen Sokak belki de lig başladığından beri pazar günü olmasına rağmen en renksiz günlerinden birini yaşıyordu. Normal şartlarda şampiyonluktaki en büyük rakibin 1 gün önce diğer rakibine farklı yenilmiş, lider olma fırsatın var. Fakat sokak boş. Ya da boş demiyelim de renkli görüntüsünde değil.

Beşiktaşlı bir arkadaşım geldi sadece sokağı koklamaya. Çok güzel ortam olduğunu söyledi, nereden bilsin ki basketbolda yaşanan skandal bu kadar etkilesin taraftarı. Liderlik sendromu taraftarda olmaz, takımda olur. Herkesin canı sıkılmış anlaşılan. Ama bu kadar yüzünü yere eğmenin, G.Saray'a küsmeninde alemi yok. Tribün performansı olarak bakarsak 2. yarı rezil bir performans vardı. Nedense bu sene sadece takım coşturabiliyor tribünleri. Takım zordaysa taraftar da yok ortalıkta. Acil eylem planı gerekiyor tribünlere.

Bu kadar eksiğe rağmen yinede iyi mücadele etti G.Saray. Eksikler bahane değil tabii ki ama oyun şablonunun "Kare As"ından 3 ü eksik. Takım kaptanın (mitokondrin) hem moral hem sağlık açısından enerjisini kaybetmiş şekilde yedek klübesinde. Elano halen uyum sürecinde. Keita desen sonradan oyuna girdi ve h.içi yaptığı maçların yorgunluğu üzerinde. Baros'u maçın her saniyesinde andım desem yeridir. Linderoth'un iyileşmiş olarak kadroda olması sevindirici bir tek.

Bunlara rağmen 4-5 gol pozisyonu var G.Saray'ın. Skor seyircisi olmadığım için bu pozisyonlar bile sevinmemi sağladı. Ki devre arası kampını, uyum sürecini atlatmayı ve o klübede F.R. ve J.N. in varlığını düşünmek bile içime su serpmeye ve derin bir oh çekmeme yetiyor. Devre arasına kadar en az puan kaybıyla atlatabilirsek çok güzel bir takım izleyeceğiz hepberaber. Sonuç olarak 1-2 yenilebilirdik bile. Fakat bu bile gerçekleri örtmeye yetmiyor. Çok sağlam bir Galatasaray geliyor.

Not: Bursa maçı bayramın ilk gününe denk geliyor. Deplase olmak hayal yine.
Not2: "Soma Kömür Diyarından Galatasarayımıza Sevgilerle" geldi aklıma, hey gidi hey...

GialloRosso

5 yorum:

mischa dedi ki...

"Takım zordaysa taraftar da yok ortalıkta. Acil eylem planı gerekiyor tribünlere."
Hem de en acilinden gerekiyor abi malesef...

Adsız dedi ki...

Ugursuz mu geldim ne takima!
Ama kalben istemistim gassarayin kazanmasini valla billa.

GialloRosso dedi ki...

@ mischa
Gidiş hayra alamet değil. Yeni stada geçmeden, 2 ucu boklu olmayan sihirli bir değnek lazım.

@ Adsız
Sen karar ver, öylemi gelmişsin....

arnawut dedi ki...

yarın deplaseyiz. bursadan selamlarımı iletirim:p

GialloRosso dedi ki...

Valla kardeşim çok kötü güne denk geldi, ama yakışır size. Kıskanmadım diyemem. Yenmeden gelmeyin...