20 Kasım 2009

Kartları Dökme Vakti...



Kaç gündür belki ortamın gerginliğinden, belki de her ağızdan bir ses çıkmasından ötürü girmedim bu topa pek. Can sıkıntısı diyelim. Gerçekten çok sıktı canımı bu olay, hepimizin sıktı gerçi. İnsan görünümlü sırtlan ve çakallara gün doğdu tabii. (Ayrıca bir yazı konusu)

Olmadı, yakışmadı. Eeee...
Klübün, camianın, yönetimin ve bizlerin canları yanmadı mı, yandı. Başkan ve yönetim kurulu cezayı kesti mi, kesti. YİĞİT Şardan gibi potansiyeli başkanlık olan, klübe görev aldığı 2 senede projelerdeki rolleriyle yüksek kazanımlar sağlayan bir ADAM istifa etti mi, etti. Basketbol federasyonu cezayı kesecek mi, kesecek. Eeee...

Yaygara niye peki? Abartmak niye? Hadi basını, rakip görünümlü sırtlanları anlarım. Ya peki taraftar, eski yöneticiler, eski başkan!. Hadi taraftarı da anlarım. Olayın şokunu kimse atlatamadı henüz, herkes bir sinirle saldırıyor. Ama "eski" leri anlamam, anlayamam. Adama "sizin dönemlerinizi de biliyoruz" derler. Yahu 1 kişi çıksın desin ki "Benim bu yönetime alternatifim var" alnını karışlarım. O kadar uzun boylu değil. Bu başkan ve yönetim biz gibi. Galatasaray kokuyor hepsi, Galatasaray'ı yaşıyorlar. (Kontenjandan girenler hariç!) Dil çıkartanların önce yüzü olmalı.

Yaşananlara akıl sır ermiyor, "2 hazırlık maçı daha oynanırdı, ceza falan kalmazdı" açıklaması olayın vehametini daha da bir çıkarıyor ortaya. Neye hizmet, hangi akla hizmet böyle birşey yapılmış anlaması güç doğrusu. "Sizleri buraya getiren yeteneğinizdir, Fakat sizi burada tutan sadece karakterinizdir." diye bir yazı vardır Galatasaray altyapısının girişinde. Orada bulunan gençlere çok şey anlatır. Bu olayda isimleri geçen görevlilerde eminim buraya yetenekleri sayesinde gelmişlerdir. Buna bir lafım yok. Hani ya karakter?

Tamam bu bir lekedir ama asla klübün üstüne bulaştırılabilecek cinsten değil. Bu olayın hemen ertesinde sorumlular klüpten uzaklaştırılmıştır. Hatta disiplin kuruluna sevk edilmişlerdir, yönetim tarafından. Hiçbir suçu olmayan, olaydan bihaber YİĞİT Şardan'da başkanın ve yönetimin tüm ısrarlarına rağmen ASİL bir şekilde istifasını vermiştir. Galatasaray Spor Klübü ve Yönetimi olarak en ASİL ve klübe yakışan şekilde davranılmıştır.

Şimdi olayın başka bir boyutu daha var. Rakiplerin başına böyle bir olay geldiğinde biz nasıl davranırdık acaba? Bizde dalga geçerdik mutlaka. (Bu seviyelere düşürmeden tabii ki). Ya klübümüz? Sizce başka bir konuya değinirken; "Ayrıca bu tip haberleri ülkemizde son günlerde ortaya çıkan önemli spor gündem maddelerini değiştirme ve unutturma çabası olarak değerlendiriyor, kamuoyunun dikkatini bu duruma da çekmek istiyoruz." bu şekilde bir açıklama yapılır mıydı peki? Komik.

Valla ben klübümle sonuna kadar gurur duyuyorum. Bu olaylar klübümü asla bağlamaz. Ve asla da utanmıyorum, utanmayacağım da. Ya siz? Rakiplerim!!! Sizin klübünüz nasıl davranırdı, siz nasıl davranırdınız. Sizler bizim gibi "Yönetim cezayı beklemeden kendisi ligden çekilsin", "Sorumlular derhal istifa etmeli", "İlk 5 maç için puanımız silinsin" diyebilir miydiniz. Yoksa gözünüz dönerek çamura mı yatardınız. Veya sizin klübünüz bu pozisyonda bunları yapabilir miydi. Asil :) bir duruş sergiliyebilir miydi. Sizin en önemli yönetim kurulu üyeniz aynı zamanda basketboldan sorumlu yöneticiniz istifa eder miydi. Bir sorun kendinize.

Ama sorarken de başkanınızın asker kaçağı olduğunu, teknik direktörünüzün kokain kullanmıyorum diyerek bunun daha sonra ispatlandığını, yönetiminizde şaibesi ortağıyla ispatlanmış yönetici olduğunu, stadınızda kumar oynatıldığını, G.antep başkanıyla ortak olup sezon başı aldığınız futbolcuların fiyatının neden katlandığını, önce seyirciye güller döküp işine gelmeyince tribünlere adam sokturup kendi canına dayak attırdığını da sorun. Sorun ki Galatasaray'ın asil duruşunu daha bir iyi anlayın. Bunlar kişisel hatalardır, klüplere indirgenemez. Güneşi balçıkla sıvıyamazsınız, her ne kadar arkanızda tüm medya güçleri olsa bile.

Tekrar ediyorum; bu bir lekedir ama asla klübün üstüne bulaştırılabilecek cinsten değil. O yüzden salyalarınızı silin ve işinize bakın...

"NE DÜNYALAR KADAR NE YERDEN GÖĞE GALATASARAYLIYIM DE GÖĞSÜNÜ GERE GERE"

GialloRosso

Hiç yorum yok: