26 Aralık 2009

Kulüp Üyeliği Hakkında



"Muhtemelen sizler de bizim gibi Galatasaray futbol takımına aşık oldunuz, Galatasaray renklerini benimsediniz. Ama Galatasaray sadece futbol takımından ibaret değil, Galatasaray büyük bir aile. Galatasaray'ı sadece yazılı bilgilerden değil, Galatasaraylıları örnek alın ve mutlaka Galatasaray Müzesi'ni ziyaret edin. Oradaki her parçanın altında bir tarihin yattığını unutmayınız. Galatasaray Başkanları Galatasaray ailesinin sembolleridir. Bir başkanının yönetim biçimini sevmeyebilirsiniz ama o başkan olduğu sürece ve başkanlığı bittikten sonra da Galatasaray ailesinin sembolü olmaya devam edecektir. Galatasaray eşsizdir ve benzersizdir. Çünkü hiçbir spor kulübü yoktur ki kökü eğitim kurumuna dayanıyor olsun. Çünkü hiçbir spor kulübü yoktur ki başarıları Galatasaray kadar büyük olsun. Çünkü hiçbir spor kulübü yoktur ki enleri ve ilkleri tek başına yapmış olsun. Çünkü hiçbir spor kulübü yoktur ki kendi, ülkesi kuruluşunda mayası olsun. Çünkü hiçbir spor kulübü yoktur ki Türkiye'nin, Türk insanının gururu olsun. İşte bu yüzden bu benzersizliğin farkına varın ve buna layık olmak için hepimiz gibi gayret gösterin. Hepinizi tekrar selamlıyorum ve hoşgeldiniz diyorum."

Galatasaray Lisesi Tevfik Fikret Salonu'nda Mehmet Helvacı yapmış bu konuşmayı yeni üyelere beratlarını verirken. Çokta güzel yapmış konuşmasını, zira her kelimesine katılıyorum. Yalnız birkaç meramım olacak bu konuyla ilgili. Sıkıntının az-çok futbolla ilgilenen herkes farkındadır zaten. Galatasaray Spor Kulübü’ne üye olmanın zorluklarının.

Tam 583 yeni üye alımı yapılıyor kulübe. Buraya kadar olan bölümde sıkıntımız yok çok şükür. Bende kulübümle ilgilenen, kulübümün daha da büyümesinde rol oynayacak, az-çok bizi temsil eden 100.000 lerce üye olmasından yanayım. Taraftar yüz-göz edilmeden nasıl bu rakamlara ulaşılacaksa artık. Bu şimdilik mümkün gözükmüyor. Zaten konumuzla alakası da yok.

Listede önemli isimler göze çarpıyor. Hem de çok önemli. Galatasaray'ın 2000 yılı efsane takımının oyuncularından Hakan Şükür, Bülent Korkmaz, Hasan Gökhan Şaş, Arif Erdem, Ümit Davala, Ergun Pembe, Hakan Ünsal, Tugay Kerimoğlu, Vedat İnceefe de Galatasaray Spor Kulübü'ne üye oldular. Hadi buna da eyvallah. Ki burada çoğu taraftarın itiraz edeceği , yaptığı abuk-subuk yorumlarla kulübe bariz bir şekilde kin güden Hakan Ünsal’ı da es geçelim. Efsane kadronun oyuncularından hiçbirisi törene katılma nezaketini gösterememişler. Kulübe üye olarak alınacakları söylense lisenin kapısında yatacak 10.000 lerce taraftar dururken hem de. Bunun mazereti olamaz. Galatasaraylı bunları unutmaz.

Hugo not: Efsane kadrodan Suat’ın olmaması da ayrı bomba. Mantıklı bir açıklama vardır umarım.

GialloRosso

4 yorum:

Schumy dedi ki...

Suat'ın olmamasının mantıklı açıklaması belki de cemaatten olmamasıdır abi. Sen buna kızarsın gerçi ama bu Küçük'ün yaptığı adilikler buradan Sami Yen'e yol olur. Bizimkiler gitsin hala kulüp üyeliği versinler.

Aslında daha çok söylenecek şey var da gerek yok şimdi boşver.

GialloRosso dedi ki...

Küçük için ayrıca bi döşeme yapmak lazım aslında ama vakit kaybı olarak bakıyorum.

mischa dedi ki...

Abi Suat önceden üye olmuş olabilir.

GialloRosso dedi ki...

İnşallah öyledir, yoksa çok büyük ayıp gerçekten.