02 Aralık 2009

Güle Güle Şenol Güneş...



1 sene önceden yazılmış veda yazısıdır bu yazı. Malum bu sezon hırpalarlar, 2010/2011 sezon sonunu göremez diyorum ben. Asla artniyetli değilim. "Trabzon'a Güneş Doğdu" diye yıkılıyo ortalık. Adamı daha evvel Milli Takım ve Trabzon'dan değil resmen ülkeden kovanlar söylüyor bunu. Ne konuşmasını ne giyimini bırakmışlardı. Şimdi herkes hoşgeldin diyor, Trabzon için en güzel hamle diyorlar. Evet güzel hamle, medya için yeni ve alışık olduğumuz bizden bir yem. Bu yüzden başlık çok iddialı.

Şenol Güneş hakkındaki şahsi düşünceme gelince; hiç beğenmemişimdir Teknik Direktörlüğünü. Mentalitesini, futbol bilgisini anlayamamışımdır hiç. 2002 Dünya Kupası 3. lüğü için F.Terim'in mirasını yediğini düşünürüm hep. Çokta haksızlık yapmak istemem ama o takımdaki jenerasyon ve futbol yapısı tamamen Terim'e aitti. Tabii başka birisi olsa o koltukta aynı başarıyı gösterebilir miydi, orası muamma.

Kişilik olarak çok sevmişimdir kendisini. Gerek duruşu, gerekse ağırbaşlılığı ve futbol birikimi 10 numara (hiç sevmediğim bir tabir) olabilir. Hatta çok iyi bir yönetici bile olabilir. Ama 14-15 sene oynadığı, 4.kez göreve geldiği bu şehirde bile arkasına konserve kutularını bağlarlar. Herkesin Teknik Direktör olduğu şehir orası. Senin yutdışında onca senede sağladığın krediyi çabuk yerler orada.

Birde "Trabzon'un yetiştirdiği çocuklarla devam etmeleri lazım" geyiği dönüyor heryerde. Yahu bırakın Allahınızı severseniz, hangi devirde yaşıyorsunuz. Veya futbol endüstrisinden haberiniz varmı. Nasıl bağnaz bir düşüncedir. Ama buna medya çanak tutuyor. Hem ulusal hem yerel. Hemde Trabzon'da yaşayan kalbi Trabzonspor'la atan fakat ellerinden sadece yorum yapmak gelen taraftarları.

Yorumun dışında ve Avni Aker'de tezahurat dışında başka hiçbir etkileri yok. Hatta zararları var diyebilirim. Kızmasınlar bana hiç. Önce tribünlerine baksınlar kaç tane yeni sezon forması giyen taraftar var. Kombinelerinin fiyatı bizim derby maç bileti fiyatımız. Bunlara bakınca Yattara, Alanzinho bile çok lüks kalır Trabzonspor'a. Gerçekten seviyorlarmı Trabzonspor'u???

Konudan çok saptık ama bunların hepsi etkileyecektir Şenol hocayı. Şenol Güneş Trabzon için fazla ağırbaşlı, yani Trabzon halkının ve yönetiminin istediği gibi Trabzon'un yetiştirdiği bir değer. Asla bir devrimci değil, Trabzonspor'a sistemli ve uzun vadeli çalışacak, yönetime taraftara sus kredisi olacak despot bir hoca lazım. (Bunun yanında ciddi transferlerde)Ya da hepbirlikte hocaya biat edecekler. Sizce ederler mi? Hele ki yıpranmış yönetim, dejenere futbolcular ve bu sabırsız taraftarla.

Gelmeseydin be hocam!
Halbuki ne kadar isterdim
"Ne iyi ettinde geldin be hocam"
demeyi!

GialloRosso

Hiç yorum yok: