28 Aralık 2009

Damiiiiir MRSIC



Valla günün birinde basketbol yazacağımı, konunun G.Saray dışında olacağını ve yazının F.Bahçe eksenli bir basketbolcu için yazacağımı söyleselerdi inanmazdım heralde. Bu basketbolcu Damir Mrsic olursa, kendisi gibi imkansızlar yerini gerçeklere bırakıyor. Nam-ı diğer Kaan Demir. Dün akşam ki Mrsic’in, F.Bahçe’nin derby galibiyetinde ki performansından ötürü akla gelmiş basit bir yazı değil bu. Geç kalmış ama içimde kalmamış bir yazı diyelim.

Tam 12 sene oynamış Türkiye’de , dile kolay 39 senelik hayatında 12 sene. Sadece 2 sene Rusya ligiyle ara verip devam etmiş Türkiye’de ki başarılı kariyerine. Heee ne basketbolcular geldi bu ülkeye yaza yaza Mrsic’i mi yazdın diyebilirsiniz ama haksızlık etmeyelim. Tamam çok büyük oyuncular oynadı bu ligde, kimler geldi kimler geçti. Ama bu performans bunca yıl görmemezlikten gelinecek şeyler değil.

Kızdığım nokta, kendi takımımın bu performansta ve devamlılıkta birisini bünyeye alamamış olması. TBL’de “Guard” denildiğinde 100 kişiden 90’ı Mrsic der heralde. Yıllardır bu ligde uzaktan ceza kesip duruyor kendileri. Bıraktı bırakacak, belki de son senesi. Benim kalbimde bile yer ettiyse eğer, bu adam büyük oyuncudur bilader. Kim ne derse desin. Karşı yakaya yakıştıramadıklarımızdansın.

Kıskandım işte var mı ötesi.

GialloRosso

5 yorum:

Schumy dedi ki...

Mrsic Troy'da oynuyordu, amcam da Tuborg'da şoför olduğu için ona ve ailesine kombine verilmişti. Biz ara ara giderdik maçlara, amcamın çocukları Mrsic'le masa tenisi oynayacak, tabir-i caizse taşşak muhabbeti yapacak kadar yakındı. O zamandan beri severim kendisini, attığı üçlükleri canlı izledim, gerçekten çok iyi bir oyuncuydu o zamanlar bile. Bir basketbolcu için bitiş yaşı kaçtır bilmem ama uzun süre oynar daha umarım, kimse oynarsa oynasın.

Schumy dedi ki...

Kimde oynarsa oynasın yani :)

GialloRosso dedi ki...

Yok yok yeter, yurtdışında oynasın. :)

mischa dedi ki...

Sol elle topu yere vurup, sola doğru çift zamanlı stop yapıp şuta kalkar. Sonrası belli. Bizim maçlarda en korkutan adamlardan biri olmuştur hep.

GialloRosso dedi ki...

Ve de çözümü bulunamamıştır hiçbir zaman. Bizim maçlar başlamadan maçın mvp'si olmuştur her zaman.