11 Ekim 2009

Elveda İmparator...



Türkiye'nin tartışmasız gelmiş-geçmiş en büyük hocası "İmparator Terim" dersem itiraz eden olmaz heralde. İtiraz edenle de futbol konuşacak değilim zaten. Derwall'in, Zico'nun hatta Rijkaard'ın futbol bilgisini tartışanlar, Terim'i asmasaydı şaşırırdım.

Büyük olasılıkla Ermenistan maçı sonrasında Milli Takıma elveda diyecek Terim. İsabet olur kendi adına. Kendi kariyerini Milli Takım için çürütmeye terkettiğini düşünüyorum. O'nun hakkındaki en büyük yafta; "Sadece motivasyonla olmaz o işler". Evet hoca bence bu kadar aralıklı maçlar oynanmasıyla beraber kendisini motive edemedi. Klüp hocasıdır F.Terim.

Tabii takımı da boş geçmeyelim. Herkes çağırdığı adamları tartıştı bugüne kadar. Ama kimse kendisini hocanın yerine koymadı. Kendi adıma konuşayım, bugün başka bir şirkete yönetici olarak atansam oluşturacağım departmana ilk önce eski çalıştığım, sırtımı korkmadan dayayabileceğim, daha evvel paylaşımım olan personeli çağırırım. Herkeste aynısını yapar. Yazıda polemiğe girmemek için tüm isimleri tartışmayacağım ama Halil'in, F.Tekke'nin, Gökdeniz'in çağırılmamasını aksine M.Aurelio'nun, Sabri'nin, E.Belözoğlu'nun ise çağırılmasını hoca tarafından da bakınca hep haklı buldum. Günlük formların peşinden koşmadı hiçbir zaman hoca. Burada hocaya getirebileceğim tek eleştiri gerilimini takıma fazlasıyla yansıtması ve Euro 2008' den gerekli dersleri çıkarmamasıydı.

Kaos takımı, sistemsiz takım geyiklerine hiç girmeyeceğim. Yeni gelecek hocaların sistemlerini, akıl futbollarını da göreceğiz zaten. "Terim bıraksın" diye kıyamet kopuyor ortalıkta. Herşeyi anlarım ama Galatasaray'lılardan da bu kadar ağır eleştirileri anlayamam. Farkında değilmisiniz Terim'e yüklenme sebeblerinin. Galatasaray'a, Milli Takım'a, Fiorentina'ya yaşattığı başarıları bir Fenerbahçeli olarak yaşatsaydı zaten 72 yıllık sözleşme imzalanırdı Terim'le. Şu Milli Takım'ın başına R.Dilmen, B.Uygun ve hatta (basketboldaki Tanjevic hamlesi gibi) C.Daum'u getirirlerse işte o zaman çok gülerim.

Evet bende hocanın gitmesini istiyorum ama kendisine yazık edildiği için, kendisini İtalya'da görmek istediğim için. Hocanın da söylediği üzere; "Bir İtalyan atasözü der ki, *Chi non risica non rosica". Herşeye rağmen hocanın İtalya'da, İspanya'da hatta İngiltere'de piyasası devam ediyor. Ki zaten Türkiye'de başka takım çalıştıracağını düşünmüyorum. Tarz olarak İtalya ve İspanya, İngiltere'ye nazaran daha yakışıyor hocaya. Zaten Türkiye'de birçok hocanın menejeri bile yokken, Terim'in İngiliz ve İtalyan menejerleri yok muydu. Ben hocada her türlü öngörüyü, liderliği ve başarı isteğini görüyorum ve de gideceği takıma da bunları yanında götüreceğine inanıyorum.

1 günde kral olmadın, 1 günde de tahttan inmezsin zaten hocam. Anlaşacağın takımda ve hayatta başarılar ve bize yaşattıkların için teşekkürler hocam. Türk halkından kıymet bilenler de elbet birgün teşekkür edeceklerdir hocam. Elveda...


* Riske girmeyen, bir şey koparamaz.

GialloRosso

Hiç yorum yok: