14 Ekim 2009

"Aslan'ın GSM hattı kapalı" Komedyası!!!



Vatan Gazetesi'nde Gökmen Özdemir bugün "Aslan'ın GSM hattı kapalı" başlıklı bir haber yayınlamış. Cebit'te fenercell varmışta Galatasaray Mobile neden yokmuş, 144 bin kişi ziyaret etmiş vesaire...

Sevgili Gökmen hocam bu yazıyı bir şekilde okuyacağına eminim. Çoğu Galatasaray'lının aksine seni çok severim birçok haberine rağmen. Basın işi zordur, patronlar sansasyonel haberleri severler. Hatta sipariş haber bile girdiğinizi, bugün medyayı azıcık takip eden okur bile bilir.

Madem Cebit fuarıyla alakalı haber giriyorsunuz, o zaman fuara kimler katılmış kimler katılmamış bunları da araştırmanız gerekir. Eğer ki iyi bir gazeteciyseniz.

Ben Türkiye'nin en büyük bilişim şirketlerinden birisinde çalışıyorum. Rakiplerimizden hiçbirisi fuara katılmadı. Biz Cebit fuarı Türkiye'de düzenlendiği ilk yıllardan beri her sene katılıyorduk, son 2 seneye kadar. Cebit fuarı amacın dışında hareket ettiği, katılımdan memnun olunmadığı sürece de katılmayı düşünmüyoruz. Teknoloji şirketlerinin büyük çoğunluğu bu fuarı angarya görmekte olup, eğer araştırmak isterseniz size medyaya reklam bütçelerini saçan fakat nedense bu fuara katılmayan Türk Telekom ve Teknosa'nın pazarlama ve reklam departmanlarının telefonlarını verebilirim.

Amacımız kapak takmak falan değil ama Gökmen Özdemir gibi Galatasaray'lı gazetecilerin bağcıyı dövmekten vazgeçmelerini sağlamak. Bunun yanında sen gazetecisin, öncelikli işi futbol olan bir spor klübüne teknoloji konusunda giydirmek istiyorsan eğer; görevi standları satmak olan fuar görevlisiyle değil Turkcell gibi bir rakibinin ufacık bir standla katıldığı ve Vodafone gibi diğer büyük bir rakibinin olmadığı fuara kendi ismiyle katılmayan Avea'dan yetkililerle görüşmelisin. Ki benim için fuarın özeti Türk Telekom gibi reklam bütçesi milyon dolarları bulan bir firmanın katılmamasıydı.

Keşke bu haberi girerken bir de fenercell yetkilileriyle görüşseydiniz de bizde standlarının ne kadar ziyaret aldığını, ne kadar abonelik açtıklarını öğrenmiş olsaydık. İşte o zaman haber tam ve doğru olabilirdi. Belki...

Saygılar,
GialloRosso.

P.S: Haberin linki aşağıda. Ayrıca bu yazıyla gazeteyi ciddiye aldığım sanılmasın sadece Gökmen Özdemir'e serzenişimiz olsun.
"Aslan'ın GSM hattı kapalı" / G.Özdemir

Hiç yorum yok: