02 Ocak 2010

M. Denizli, İrrite Et Bizi



“3 büyükleri şampiyon yapan tek hoca” Mustafa Denizli. Ya da biz öyle biliyoruz. Basın’ın yönlendirmesi ve M.Denizli’nin ego patlamalarının sonucu böyle bildik. Bilmeye zorlandık. Türk insanı sever kendisinden olanı pohpohlamayı. Yeri geldiğinde nasıl seviyorlarsa aşırı yermeyi. Dengemiz yok vesselam. Ama bu tarihle oynamak değildir de nedir. Derwall ses çıkarmadı diye mi.

Cevad Prekazi’nin röportajını okudum. Ne yalan söyleyeyim çok hoşuma gitti söyledikleri. M.Denizli hakkında söyledikleri ise daha bir neşelendirdi beni, yeni yılın ilk gününde. “Denizli bizi şampiyon yapmadı” diyerek Derwall’in emeklerini yedirmiyordu kendisine. Ve söylediklerini Cüneyt Tanman, Erhan Önal ve Tanju Çolak’ta onaylıyordu. Geçmişte Muhammet Altıntaş ve Semih Yuvakuran’ın da buna benzer açıklamaları oldu. Ben de yarım yamalak da olsa hatırlıyorum 87-88 sezonunu. Ön planda M.Denizli gözüküyordu hep ama Derwall’in yaşını da gözönüne alırsanız danışman olduğunu, Denizli'nin ise takımı antre ettiğini görürsünüz.

Jupp Derwall klas adamdı. “Hayır, ben yaptım şampiyon” diyecek hali yoktu. Ama M. Denizli’nin kendi sitesinde bile “Takımın başına geçtiği 1987 senesinde Galatasaray’ı lig şampiyonu yaptı” yazısı bile megolamanlığın daniskasıdır. Kendisini biraz olsun mütevaziliğe davet ediyorum. 3 büyük takımı çalıştıran ilk antrenör olabilir ama asla şampiyon yapan değildir. Ve artık basında ve diğer mecralarda şu yazdığım sıfatla anılmasını yeğlerim “2 büyükleri C. Daum’dan sonra şampiyon yapan tek hoca”

Tarihten kısa not:
Ş.Ligi’ni sıfır puanla tamamlayıp basın toplantısında “Bu takım seneye final oynar” demişliği de vardır kendisinin.

Asıl not:
Senin ismin hiçbir spor kulübünün antrenman sahasına verilmeyecek büyük Mustafa!!!

Bu son not:
Çok yakışmış be Preki...

GialloRosso

2 yorum:

felix mourinho dedi ki...

“2 büyükleri C. Daum’dan sonra şampiyon yapan tek hoca”

luce'de var

GialloRosso dedi ki...

Onlar 2 büyükler, bizim olay biraz daha farklı. :))