29 Kasım 2009

"9"


* Bu bir Elano yazısı değildir...

9, animasyon olan bu filmde 1 den 9 a kadar sıralı şekilde gönderilmiş karakterlerden biri. Makinelerin insanları yokettiği, kıyamet kopmuş dünyayı tekrar eski haline çevirebilmek, makinelerle savaşı sürdürüp insan ırkını tekrar geriye getirebilmek için görevlendirilmişler. Filmin 2 si 3 ü çekilmiş olsaydı, bu gece hepsini izleyebilirdim. Gerçekten diğer animasyon filmlerden oldukça farklıydı. Yanlız filmin devamı gelecek ki, sanki sonu yarım bırakılmış gibiydi. Tek eleştirimde budur film için.

Oscar aday adayı olan 20 animasyon filmin içinde 9 da var. İncelediğim sitelerde aday olarak seçilecek 5 film arasında pek şans verilmemiş. Şaşırdım doğrusu ama beğenilerde bu tür farklılıklar olabilir. Aday olabilirse Oscar'ı bile kovalayabilir. Bence sondaki devam kaygısı yüzünden kesintiye uğrayan filmin Oscar alamaması için bir sebep oluşturacak gibi. Bu da benim filmi ne kadar beğendiğimi gösteriyor sanırım.

Puanım: 10/8

GialloRosso

Özledim!!!



Hemde o kadar özledimki. Benimle birlikte G.Saray'lı futbolcularda özlemiş olmalı, kafası kesik tavuklar gibi dolanıyorlar ortada kaç haftadır. Nonda'yı Kewell'ı hatta Arda'yı bile denedik. Olmuyor ama, birşeyler eksik. Gol atıyor diye değildir bu yazı. Kişilik katıyor takıma, "forfetimizde Baros var yahu" dedirtiyor adama. Güven veriyor taraftara. Gol atsada atmasada...

Bu arada hoşgeldin aramıza minik Patrick.

GialloRosso

Hani Total Futbol?



Bursa; karşısında futbol karakterini, mücadeleyi, takım ruhunu ortaya koymayan/koyamayan G.Saray'ı bulunca affetmedi. Bayram zehir olma yolunda ilerliyordu ki Kasımpaşa yetişti imdadımıza ve puan farkının açılmasını ve moral çöküntüsünü biraz olsun engelledi. Neredeydi peki o 90 dakikasına doyamadığımız, diğer maçını sabırsızlıkla beklediğimiz G.Saray. Panik havasıyla yazmıyorum bu yazıyı. Manisaspor'a kendi evinde puan kaybetmek, Bursaspor'a yenilmek dünyanın sonu değil tabii ki. Ama bu teknik kadroyu hakediyor mu futbolcular. F.R. ın J.N. in oturtmaya çalıştığı sisteme ihanetmi ediyorlar yoksa.

F.Bahçe'ye yenilince gereksiz panik oluştu G.Saray'da. Teknik ekibimizde bile gözüktü bu panik. Zira hoca bazı değişiklikler yaptı oyun sisteminde, oyuncularına güvenerek! Ofansif futbolun hakkını veren bu takım her ne hikmetse defans kurgusunu, orta sahada mücadele vermeyi bir türlü oturtamıyordu. M.Topal, M.Sarp, B.Özbek 3 lüsünü kurcalamak lazım. M.Topal diğerlerine nazaran kolay kolay pozisyonunu kimseye kaptırmaz. B.Özbek ilk 11 de kendisine zor yer bulur, rotasyon oyuncusu olarak kalır yedek kulübesinde. M.Sarp'a gelirsek eğer sezon başında beni çok şaşırtmıştı, çok şey kattığını düşünüyordum takıma. Ama nedense her geçen gün birşeyler eksildi futbolundan. İlk önce pas verebileceği birilerini göremeyince, iki elini yanlara açarak "oooooooooo kime vereyim pası abicim" tavırları takındı. Ben de bu tavırlara takıldım. Son 3-4 maçta ise sisteme ihanet eden futbolculardan biri olarak görüyorum kendisini. Ofansta sorun yok fakat G.Saray'ın sorunu bu bölgede değilki. Herneyse hocamızında bunları gördüğünü varsayarak Elano, Ayhan ve Arda 3 lüsünden 2 sini bu bölgede Barış ve Mustafa yerine kullacağını düşünüyorum. Ayhan'ın paslaşmalarına kızsakta yaşına rağmen mücadele gücünü ve Bursa maçından önce koridorda ilk 11 e hitaben söylediği "daha agresif" lafını en çok kendisine yakıştırıyorum. Ayhan gibi bir profesyonelden en iyi şekilde yararlanmalı Topal, Sarp, Özbek 3 lüsü. Öğrenecekleri çok şey var daha.

Hocanın Hollanda'ya gitmesi, takımın başında olmamasını umursamıyorum açıkcası, J.N. in O'nun diğer yarısı olduğunu düşünüyorum. Takım mücadele etmeyince F.R. da olsa klübede elinden birşey gelmezdi. Ben şampiyonluk ve bu takım hakkında konuşmak için bile henüz erken olduğunu düşünüyorum. 20+ maç yapılmış olabilir. Bu ekiple uzun vadeli düşünüyor G.Saray, asla sorgulamıyor teknik ekibi. O yüzden medya, rakipler hatta ve hatta kendi taraftarımız bile boşyere sorgulamasın "eee hani total futbol" diye. Ben sezon arasının G.Saray için ilaç olacağını düşünüyorum. Nasıl sezon başında bu takıma doyamıyor ve h.sonunu bekliyorsam, sezon arası kampınıda beklerim. Oyun sisteminin oturmasına, Elano'nun adapte olmasına, belki 1-2 takviyeye Antalya'da başlayacak olan kampta çok ihtiyacımız olacak.

GialloRosso

27 Kasım 2009

Kompleks!!!



Biraz önce mail yoluyla geldi bu resim. Yaa siz nasıl bir salak taraftar topluluğusunuz. Zeki olduğunuzu sanıyosunuz ama bizi Beşiktaş taraftarı gibi aynı seviyeye çekemeyeceksiniz. Kurban bayramını, Uefa kupasını bu şekilde alet etmekte ayrıca komik olmuş. Artık başımızda Canaydın yok. Her sene o gereksiz açılış maçlarında 1000 tane küfür işitmiyoruz. Yılda 1 kere tatmin edersiniz kendinizi bu şekilde.
Ama unutulmasın bu maçın Sami Yen'i de var!!!

GialloRosso

26 Kasım 2009

Bjk - Manu - M.D. Üzerine...



Bana düşmez pek Beşiktaş ile ilgili yazı yazmak, pekte bilmem iç dinamiklerini. Çevremde futboldan anlayan 2-3 Bjk'lı var sadece. Çarşı'yı değilde Beşiktaş'ı seven. Tribünlerinin ölmesi istemem tabii bir tribüncü olarak ama nasıl nemalandıklarını da bilirim az-çok. Adam gibi yönetildiklerinde Beşiktaş büyür ama çok övündükleri seyircileri küçülür gibi geliyor bana.

Dün akşama gelince öncelikle tebrik ediyorum, gurur duydum gerçekten. Oysaki yeminliydim son maçta kurucumuza ve efsanemize küfür ettiklerinde avrupa kupası olsa bile ölsem desteklemeyeceğime. Ama kızgınlıklar zamanla yumuşadı, tüm Bjk taraftarına maletmedik haliyle. Maçta anlayamadığım asla da anlayamayacağım Mustafa Denizli imzalı hareketler vardı. Yahu napıyorsun sen? Kahraman mı olacaksın? Vayyyy beee adama bak, Fergus gençlerle çıktı M.Denizli'de geri kalmadı mı diyeceklerdi?

Ucuz kahramanlık peşinde koşmak diye buna derler işte. Yenilseydi Beşiktaş kime anlatacaktın Erhan ve Batuhan değişikliklerini. Erhan Güven ben Bjk A2 de bile oynayamam diye basbas bağırıyordu. Bütün herkes Bjk'lılar da dahil sezon başından beri Batuhan'ı soruyorlar, kıvırıyorsun paso yok şişko, yok olgunlaşması lazım. Manu maçındamı aklına geldi adam. Dile kolay 8 yıl 23 maç yenilmemiş karşındaki takım.

Maçtan sonra "Buradan çıkan sadece Beşiktaş değil, Türk futbolu" "Bu zafer hepimizin" geyikleri yapmış. Yedek Manu'yu deplasmanda yenmiş, grubunda sonuncusun. Mucize olmazsa "Europa League" de bile yoksun, neyin zaferi neyin çıkması bu.

Yat kalk dua et, sende öp Rüştü'nün heryerini.
Aynen Ertem Şener gibi. :)

M.D.'ye rağmen tebrikler BEŞİKTAŞ...

GialloRosso

İyi Bayramlar

24 Kasım 2009

Pazar Sendromu!



Hafta içi Manisa'daydım iş icabı. Kaldığım sürede ne h.sonu G.Saray'la oynanacak maç nede Manisaspor hakkında tek kelime bile duymadım. Tanıdıklara maçla ilgili zarf attım, açan olmadı. Biz neyi tartışıyoruz ki; nüfusu 300.000 leri aşan bir şehir takımı ve Ali Sami Yen'de 10 adet (yazıyla on) Manisaspor taraftarı!!! Bizim futbol kültürümüz yaşam standartlarına takılır hep ama sözdedir tabii ki. Manisa'da bu şehirlerden birisi.

Maç hakkında pek konuşmak istemediğim, maçtan 3 gün sonra yazmamdan anlaşılmıştır sanırım. A.S.Yen Sokak belki de lig başladığından beri pazar günü olmasına rağmen en renksiz günlerinden birini yaşıyordu. Normal şartlarda şampiyonluktaki en büyük rakibin 1 gün önce diğer rakibine farklı yenilmiş, lider olma fırsatın var. Fakat sokak boş. Ya da boş demiyelim de renkli görüntüsünde değil.

Beşiktaşlı bir arkadaşım geldi sadece sokağı koklamaya. Çok güzel ortam olduğunu söyledi, nereden bilsin ki basketbolda yaşanan skandal bu kadar etkilesin taraftarı. Liderlik sendromu taraftarda olmaz, takımda olur. Herkesin canı sıkılmış anlaşılan. Ama bu kadar yüzünü yere eğmenin, G.Saray'a küsmeninde alemi yok. Tribün performansı olarak bakarsak 2. yarı rezil bir performans vardı. Nedense bu sene sadece takım coşturabiliyor tribünleri. Takım zordaysa taraftar da yok ortalıkta. Acil eylem planı gerekiyor tribünlere.

Bu kadar eksiğe rağmen yinede iyi mücadele etti G.Saray. Eksikler bahane değil tabii ki ama oyun şablonunun "Kare As"ından 3 ü eksik. Takım kaptanın (mitokondrin) hem moral hem sağlık açısından enerjisini kaybetmiş şekilde yedek klübesinde. Elano halen uyum sürecinde. Keita desen sonradan oyuna girdi ve h.içi yaptığı maçların yorgunluğu üzerinde. Baros'u maçın her saniyesinde andım desem yeridir. Linderoth'un iyileşmiş olarak kadroda olması sevindirici bir tek.

Bunlara rağmen 4-5 gol pozisyonu var G.Saray'ın. Skor seyircisi olmadığım için bu pozisyonlar bile sevinmemi sağladı. Ki devre arası kampını, uyum sürecini atlatmayı ve o klübede F.R. ve J.N. in varlığını düşünmek bile içime su serpmeye ve derin bir oh çekmeme yetiyor. Devre arasına kadar en az puan kaybıyla atlatabilirsek çok güzel bir takım izleyeceğiz hepberaber. Sonuç olarak 1-2 yenilebilirdik bile. Fakat bu bile gerçekleri örtmeye yetmiyor. Çok sağlam bir Galatasaray geliyor.

Not: Bursa maçı bayramın ilk gününe denk geliyor. Deplase olmak hayal yine.
Not2: "Soma Kömür Diyarından Galatasarayımıza Sevgilerle" geldi aklıma, hey gidi hey...

GialloRosso

23 Kasım 2009

Evert Jan Derks G.Saray'da...



Hocaların hocası Galatasaray'da. Evert Jan Derks Futbol Akademisi Koordinatörlüğüne Getirildi. Türkiye'nin en iyi altyapısına sahip klübümüz, en iyi olmanın yetmediğini sonunda anladı. Bu yönetime laf eden adam çarpılır. Hayırlı olsun.

http://www.galatasaray.org/altyapi/haber/5410.php

GialloRosso

21 Kasım 2009

Üç Hiç Berabere!!!



Yıllardır babam yapar bu kelime oyununu. Ama bu maç için sonuca uyanda bu söylemdir. Maçın sadece geniş özetini izledim. Beşiktaş her ne kadar iyi görünsede bence bu galibiyet 11 lerinin yetersizliğini örtmekten başka bir işe yaramaz. Ki hakemde 2-3 pozisyon için takdir haklarını siyah-beyazlılardan yana kullanmış. Gerçi sadece skorda değişiklik yapardı bu kararlar. Sonuç değişmezdi. Sivok, Fink, Ernst çok iyi kapatmışlar ve M.Denizli Türkiye'deki futbolseverlerin tamamının da analiz edebildiği gibi "Alex" kavramını iyi çözerek maçı kendi hanesine yazdırmış. 4 köşedir şu an eski takımına aldığı farklı galibiyetten ötürü. Hakkıdırda.

Fenere gelirsek, düşüş yaşayacakları alenen belliydi. 34 maçıda güzel oyun ve 3 puanla kapatmaları beklenemezdi ki 3-4 maçları tamamen şansın yanlarında olduğu maçlardı. Sezon sonuna kadar güzel oynayıp 3 puan kaybedecekleri, kötü oynayıp 3 puan alacakları çok maç olacaktır. Yanlız bu farklı yenilgi F.bahçe'nin hanesine çok şey kazandırabilir. Takımda ki gerginlik bu maçta ciddi şekilde görüldü. Pazartesi idmanında Alex'i kral yapıp önünde eğilemeyecekler fakat takım ruhu adına birşeyler yapmaları gerekiyor. Birbirlerini yediler genellikle. Fakat Beşiktaş'tan 3 gol yemeleri F.bahçe'nin iyi olmadığını göstermez. Aynen bizim birkaç hafta önce yaşadığımız ve atlatmış olduğumuz psikolojik durum gibi.

Bu şekildeki mağlubiyetler bazen takıma pozitif hava katar. Gerçi Emre'nin sakatlığında çok zorlanacaklardır. 1 ay sahalardan uzak kalacakmış, Emre'nin yerine bu maçtaki gibi Santos'u çekerse nice "hiç" puanlara hazır olsun Herr Daum. Medya Santos dururken neden Elano'yla uğraşır orasını da anlamış değilim.

Sonuç olarak bence rakiplerden galip çıkan taraf olmadı gibi. Beraberedir bu maç, yukarıda belirttiğim kafada giderlerse. Büyük hatalar yapmazsak şampiyonluk şarkıları hiç uzak değil Galatasaray'a. OK, LET'S GO!!!

GialloRosso

BJK-FB



Son yıllarda izlemediğim ilk derbi olacak.
Umarım berabere biter ya da ne haliniz varsa görün.
Banane.

GialloRosso

ÖZEL HABER!!!



İstanbul Vali Yardımcısı, noktayı koydu: Ayşe Demet K. Beşiktaş-Fenerbahçe maçını izlemek için İnönü'ye giremez!!!

İstanbul Vali Yardımcısı Ali Bakoğlu, Beşiktaş- Fenerbahçe maçı için bilet aldığı tespit edilen Ayşe Demet K. ve Hakan Z.'nin, parkelerin ardından yeşil sahalara da giremeyeceğini açıkladı. Bakoğlu, "Kurulumuz toplantı halindeyken, Beşiktaş-Fenerbahçe maçı bilet kuyruğundaki bazı kişilerin görüntüsünü ben de izledim. Ama karar bugün (dün) kendilerine tebliğ edilecek ve herhangi bir müsabakaya girmeleri önlenmiş olacak"

GialloRosso

20 Kasım 2009

Kartları Dökme Vakti...



Kaç gündür belki ortamın gerginliğinden, belki de her ağızdan bir ses çıkmasından ötürü girmedim bu topa pek. Can sıkıntısı diyelim. Gerçekten çok sıktı canımı bu olay, hepimizin sıktı gerçi. İnsan görünümlü sırtlan ve çakallara gün doğdu tabii. (Ayrıca bir yazı konusu)

Olmadı, yakışmadı. Eeee...
Klübün, camianın, yönetimin ve bizlerin canları yanmadı mı, yandı. Başkan ve yönetim kurulu cezayı kesti mi, kesti. YİĞİT Şardan gibi potansiyeli başkanlık olan, klübe görev aldığı 2 senede projelerdeki rolleriyle yüksek kazanımlar sağlayan bir ADAM istifa etti mi, etti. Basketbol federasyonu cezayı kesecek mi, kesecek. Eeee...

Yaygara niye peki? Abartmak niye? Hadi basını, rakip görünümlü sırtlanları anlarım. Ya peki taraftar, eski yöneticiler, eski başkan!. Hadi taraftarı da anlarım. Olayın şokunu kimse atlatamadı henüz, herkes bir sinirle saldırıyor. Ama "eski" leri anlamam, anlayamam. Adama "sizin dönemlerinizi de biliyoruz" derler. Yahu 1 kişi çıksın desin ki "Benim bu yönetime alternatifim var" alnını karışlarım. O kadar uzun boylu değil. Bu başkan ve yönetim biz gibi. Galatasaray kokuyor hepsi, Galatasaray'ı yaşıyorlar. (Kontenjandan girenler hariç!) Dil çıkartanların önce yüzü olmalı.

Yaşananlara akıl sır ermiyor, "2 hazırlık maçı daha oynanırdı, ceza falan kalmazdı" açıklaması olayın vehametini daha da bir çıkarıyor ortaya. Neye hizmet, hangi akla hizmet böyle birşey yapılmış anlaması güç doğrusu. "Sizleri buraya getiren yeteneğinizdir, Fakat sizi burada tutan sadece karakterinizdir." diye bir yazı vardır Galatasaray altyapısının girişinde. Orada bulunan gençlere çok şey anlatır. Bu olayda isimleri geçen görevlilerde eminim buraya yetenekleri sayesinde gelmişlerdir. Buna bir lafım yok. Hani ya karakter?

Tamam bu bir lekedir ama asla klübün üstüne bulaştırılabilecek cinsten değil. Bu olayın hemen ertesinde sorumlular klüpten uzaklaştırılmıştır. Hatta disiplin kuruluna sevk edilmişlerdir, yönetim tarafından. Hiçbir suçu olmayan, olaydan bihaber YİĞİT Şardan'da başkanın ve yönetimin tüm ısrarlarına rağmen ASİL bir şekilde istifasını vermiştir. Galatasaray Spor Klübü ve Yönetimi olarak en ASİL ve klübe yakışan şekilde davranılmıştır.

Şimdi olayın başka bir boyutu daha var. Rakiplerin başına böyle bir olay geldiğinde biz nasıl davranırdık acaba? Bizde dalga geçerdik mutlaka. (Bu seviyelere düşürmeden tabii ki). Ya klübümüz? Sizce başka bir konuya değinirken; "Ayrıca bu tip haberleri ülkemizde son günlerde ortaya çıkan önemli spor gündem maddelerini değiştirme ve unutturma çabası olarak değerlendiriyor, kamuoyunun dikkatini bu duruma da çekmek istiyoruz." bu şekilde bir açıklama yapılır mıydı peki? Komik.

Valla ben klübümle sonuna kadar gurur duyuyorum. Bu olaylar klübümü asla bağlamaz. Ve asla da utanmıyorum, utanmayacağım da. Ya siz? Rakiplerim!!! Sizin klübünüz nasıl davranırdı, siz nasıl davranırdınız. Sizler bizim gibi "Yönetim cezayı beklemeden kendisi ligden çekilsin", "Sorumlular derhal istifa etmeli", "İlk 5 maç için puanımız silinsin" diyebilir miydiniz. Yoksa gözünüz dönerek çamura mı yatardınız. Veya sizin klübünüz bu pozisyonda bunları yapabilir miydi. Asil :) bir duruş sergiliyebilir miydi. Sizin en önemli yönetim kurulu üyeniz aynı zamanda basketboldan sorumlu yöneticiniz istifa eder miydi. Bir sorun kendinize.

Ama sorarken de başkanınızın asker kaçağı olduğunu, teknik direktörünüzün kokain kullanmıyorum diyerek bunun daha sonra ispatlandığını, yönetiminizde şaibesi ortağıyla ispatlanmış yönetici olduğunu, stadınızda kumar oynatıldığını, G.antep başkanıyla ortak olup sezon başı aldığınız futbolcuların fiyatının neden katlandığını, önce seyirciye güller döküp işine gelmeyince tribünlere adam sokturup kendi canına dayak attırdığını da sorun. Sorun ki Galatasaray'ın asil duruşunu daha bir iyi anlayın. Bunlar kişisel hatalardır, klüplere indirgenemez. Güneşi balçıkla sıvıyamazsınız, her ne kadar arkanızda tüm medya güçleri olsa bile.

Tekrar ediyorum; bu bir lekedir ama asla klübün üstüne bulaştırılabilecek cinsten değil. O yüzden salyalarınızı silin ve işinize bakın...

"NE DÜNYALAR KADAR NE YERDEN GÖĞE GALATASARAYLIYIM DE GÖĞSÜNÜ GERE GERE"

GialloRosso

19 Kasım 2009

3 YANLIŞ 1 DOĞRUYU...


MERT UYGUÇ + OKAN ÇEVİK + CEMAL NALGA

YİĞİT ŞARDAN

GÖTÜRÜR!!!

GialloRosso

Sarı-Kırmızı, Gri Bulutlara Teslim



Galatasaray Türkiye'dir demişsek doğru demişizdir, Sarı-Kırmızı'yı kapladıysa gri bulutlar eğer, bulutlarda Türkiye şeklindeymiş meğer...

# G.Saray-Fülker maçını aldık almasına ama sonrası olaylar malum. Üzücü.
# Arda'nın H1n1 haberi. Üzücü.
# Basketbol'da Cemal Nalga skandalı. Üzücü.
# Altyapılarda ki 7 futbolcu kardeşimizin H1n1 haberi. Üzücü.
# Yiğit Şardan'ın istifası. Üzücü.
# DedeHAYIR'ın skandalla hiçbir bağlantısı olmayarak haliyle istifa etmemesi. Üzücü.
# Beylerbeyi'nde ki gazete vs. bayii amcanın soygun sırasında öldürülmesi. Üzücü.
# Pazar günü oynanan maçta taraftarı galeyana getiren hafif peynirimsi ablanın 6 ay basket maçlarına girememe!!! cezası. Peşine BJK-FB maçına bilet alabilmesi. Üzücü.

Bulutların ardından yağmur, çamur bekleyen avucunu yalar.
Güneş ufuktan şimdi doğar...

GialloRosso

17 Kasım 2009

TÜRKİYEDİR GALATASARAY...


Boğaziçi Üniversitesi Avrupa Çalışmaları Merkezi ve Madrid Üniversitesi'nin 5 Avrupa ülkesinde (Almanya, Fransa, İngiltere, İspanya ve Polonya) yaptığı araştırmaya göre, Türkiye denilince Avrupalının aklına İstanbul ve Galatasaray geliyor.

Türkiye = İstanbul ve Galatasaray

"Türkiye'yi hangi sembollerle tanıyorsunuz?" sorusuna yüzde 91,1 "İstanbul" olarak yanıt verirken, "Galatasaray" diyenlerin oranı yüzde 70 oldu.
Kaynak: CNN TÜRK
Boşuna konuşmuyor Galatasaray Tribünleri;

Hep oyunlar, senaryolar,
Sustuysak bir yere kadar,
Aklınızdan çıkartmayın,

TÜRKİYEDİR GALATASARAY...

Meriç Tunca'ya özel not: Hacııı, kapağı bildin mi?

GialloRosso

16 Kasım 2009

“GS Bonus Card”



Ve sonunda en güzel projelerimizden birisi hayata geçiyor. Yıllardır beklediğim, alışveriş yaparken klübümün de para kazanabileceği, "ilk ve tek" özellikleri olacak GS Bonus Card çok ilgi görecektir. Ben yarın başvurumu yaparım, diğer kartlarımı iptal ettirip sadece bu kartı kullanırım. Çünkü ben Galatasaray taraftarıyım. Ya siz?

Medya Bilgilendirme: GS Bonus Card Lansmanı

Galatasaray Spor Kulübü, sarı-kırmızı renklere gönül veren taraftarlarına özel “GS Bonus Card” projesini hayata geçiriyor.
DenizBank ve Garanti Bankası işbirliğinde sunulacak kartın lansman basın toplantısında Galatasaray Spor Kulübü Başkanı Adnan Polat, Galatasaray Spor Kulübü Başkan Yardımcısı Yiğit Şardan, Garanti Ödeme Sistemleri Genel Müdürü Mehmet Sezgin ve DenizBank Finansal Hizmetler Grubu Başkanı Hakan Ateş, kartın taraftarlara sağlayacağı tüm faydaları açıklayacak; Türkiye için “ilk ve tek” olan özelliklerini paylaşacaklar.
“GS Bonus Card”ın reklam filminde rol alan Galatasaraylı futbolcular ile Teknik Direktör Frank Rijkaard’ın da iştirak edecekleri basın toplantısı 17 Kasım 2009 Salı günü Four Seasons Otel / Beşiktaş (Bosphorus Salonu)’nda düzenlenecek.

Program:
Tarih : 17 Kasım 2009, Salı
Yer : Four Seasons Otel / Beşiktaş (Bosphorus Salonu)
Akış
10:30 Karşılama ve ikram
11:00 “GS Bonus Card” lansman basın toplantısı
11.45 Soru-cevap
12:00 Kapanış

GialloRosso

15 Kasım 2009

74-72 Teşekkürler Çocuklar...



Yeni geldim maçtan, sesim kısılmış ama değmez mi? Maçtan önce "fark olur" diyen tüm arkadaşlara selam olsun. İstatistik ve takıma ayrılan bütçe denen şeyleri taraftar tersine çevirdi.

2 uzatmayı kimse beklemiyordu, nitekim sonlarda çalınan fauller skandaldı. Ama takımımız taraftarıyla beraber maçı çevirmeyi bildi. Hatırladığım kadarıyla sadece maçın sonlarına doğru öne geçebildi F.bahçe. 53. sayıdan sonra laubalilik takımı esir almasa maç çoktan bitmişti zaten.

Bunların dışında artık bizi şaşırtmayan Antu kepazeliği devam etmiş. O girişe koyduğunuz resim ve yazdığınız başlığa o kadar güzel cevaplar var ki aslında fakat blogda sizlerin seviyesine inecek değilim. Size çok uzak konular değildi maçta yaşananlar. Parkeye inen arkadaşlara ise diyecek laf bulamıyorum. Aymazlığın bu kadarı olur.

Olayların başlamasına sebep mikser ise bayan bir F.bahçeli. Sanada bu yakışırdı ablacım. ScoutGs ablanın fotosunu yakalamış bende kendilerinden alıntılıyorum. Bayana yakıştıracağınız sıfatları ise hayal gücünüze bırakıyorum.

Bu takım seyirciyi hakediyor beyler. Maçtan sonraki röportajları izliyorum, oyuncuların hepsi taraftardan bahsediyor. Oluşturduğumuz atmosfer Fenerli basketçilerin yanısıra bizimkilerin maçı almasına da yardımcı oldu. Fakat daha alacağımız çok yol var. Basketbolu futboldan ayrıştırabildiğimiz zaman neler yapabileceğimizi herkes gördü. Ama bizi sürekli bekliyorlar o salona. Galatasaray bir spor klübüdür ve basketbolun/voleybolun Türkiye'de öncüsüdür. Hakkını verelim yeter. Bu arada Rancik sen ne güzel bir adamsın, o öptüğün arma ve forma çok yakıştı sana. :)


HER SENE TARİFE BUDUR, BAK BAK KUDUR.

GialloRosso

14 Kasım 2009

Başka bir futbol kültürü mümkün mü?



Forza Livorno büyük uğraşlar sonucunda "Başka bir futbol kültürü mümkün mü?" adlı bir panel düzenliyor. İstanbul Makine Mühendisleri Odası'nda söyleyişi şeklinde bir futbol etkinliği. Tüm futbol aşıkları davetli.

5 Aralık 2009 Cumartesi
Saat: 14:00
Adres: Katip Mustafa Çelebi Mahallesi İpek Sokak No:9/2 Beyoğlu

GialloRosso

Hadi A.İpekçi'ye... G.Saray - FÜlker TBBL



Armayı yanlız bırakmamak için giderim basketbol maçlarına. Yazı yazabilecek kadar da anlamam ayrıca. Ama yarın önemli bir maç var Beko Basketbol Ligi'nde herkesin bildiği üzere.

Takımımız küçülmeye gitti 4maç 2 mağlubiyet, rakibimiz ise Ülker'den çok ciddi destekler almakta. Gerçi bize de Cafe Crown'la sus payı veriyorlar. Ama burada kızılacak kurum Ülker değil tabii ki. Sağda solda G.Saray'lılık larıyla dem vuranların, iş elini taşın altına koymaya geldiğinde ortalıktan kaybolmaları.

Adnan Öztürk mesela; dünyanın çelik devi Arcelor-Mittal'ın önemli isimlerinden birisi değil mi? Bu şirket Türkiye'de ciddi yatırımlar yapıyor. Ve de Adnan Öztürk gerçekten çok iyi bir G.Saray'lı. Abdurrahim Albayrak ameliyatlı haliyle hastanelerden kaçacak kadar G.Saray'lı. Taşımacılık ve otomotiv sektöründe ciddi yatırımları var. Ufak tefek desteklerini duyuyoruz ve seviyoruz da kendisini. Ama hadi basketbol sponsorluğu ciddi paralar gerektiriyor diyelim, voleybola da mı destek olamıyorsunuz yahu. Ünal Aysal, İnan Kıraç falan bunları da geçtik artık. Başkan adaylığına, yönetim kuruluna girmeye gelince herkes atıp tutuyor. Valla biz taraftar olarak iş adamlarının amatör branşlara destek olmalarını bekliyoruz.

G.Saray'lılar da dahil birçok kişi yenileceğimiz konusunda hemfikir. Taraftarımız basketbol maçı nasıl izlenir Bayan Basketbol Euro Cup finalinde kupanın alınmasını sağlarken göstermişti. Bu maçta da aynı desteği verebilirse ben yenebileceğimizi düşünüyorum. Zor maç olacak.

Yıllar sonra Abdi İpekçi'de sınav verecek Galatasaray Taraftarı. Hem salonu ne kadar dolduracağı hem de salondan atılıp atılmayacağı ile alakalı. Sorun futbol seyircisinin basketbol maçlarına gitmesi olarak gözükse de aslında sadece bu değil. Tahammül yok Galatasaray taraftarına, gerçekten yok. Yarın göreceksiniz yine, karşı yakanın seyircisine gösterilen toleransın 1/10 i gösterilmeyecek bize.

BAŞARILAR GALATASARAY

GialloRosso

13 Kasım 2009

Dinlemekteyim...



Songs of Greece's Gypsies
Efendim normalde bloga sevdiğim parçaları koymayı düşünüyordum fakat elimde olmayan sebeplerle yukarıda resmini gördüğünüz albüme aşık olunca albüm tanıtımı yapmaya karar verdim. Belki inanmazsınız 1 haftadır arabada radyo dahil başka bir albüm/şarkı dinlemedim, dinleyesim gelmiyor. Arabama binen herkesin hoşuna gitti albüm.

Geçen hafta D&R'da kız arkadaşımla dvd, kitap vs. bakınırken kulağıma ilişti Vassilis Saleas'ın büyüleyici klarnet sesi. Bendeki albümlerinden birisi sandım önce fakat albüm kapağını görünce farklı bir çalışma olduğunu anladım. Dünyada tektir klarnette. Yine parçalamış üstad.

Yine bakınmaya devam ettim, sandım ki tek parçalık albümlerden. Hani vardır ya tek şarkıya aldanıp alırsınız. Şarkıdan sıkılınca albümde, verdiğiniz parada çöpe gider. Fakat ne mümkün parçalar değiştikçe daha da ısındım albüme. Konser kaydı bu albüme müzik marketlerde denk gelirseniz kaçırmayın derim. Bağımlılık yapıyor dikkat!!!

Tavsiyeler; 2, 6, 9, 10, 11, 12 nolu parçalar...

GialloRosso

11 Kasım 2009

#2 Taraftar & Duvar & Medya



9 Kasım'daki yazımdan ötürü 4 adet mail almış bulunuyorum. 2 si yazıyı onayladığını, diğer 2 si bu olayda Gökmen Özdemir'e haksızlık ettiğimi sonradan pişman olabileceğimi yazmışlar. Sağolsunlar. Yanlız yanlış anlama olmasın, benim yazdıklarım aslına bakarsanız genel anlamdadır. Bu olayda G.Özdemir mağdur olabilir. Örnekleme güncel olduğu için verilmiştir. Yazımdaki isimler benim beklentilerimin olduğu yazarlar ve muhabirler hepside. Sizlerin de beklentilerini karşıladıklarını söyleyemezsiniz heralde. Bu arkadaşlar klüpten haberler verip duruyorlar, iyi veya kötü. Bu verdikleri haberler onların dışında da kısa sürelerde su yüzüne çıkabilecek haberler. Sadece haber ağları geniş, eski muhabir olduklarından. Ama senin bize veya Galatasaray'a artı kazandırdığın birşey yok ki.

Etliye sütlüye karışma. Stadımız hakkında 1001 haber çıksın peşkeş diye. Zahmet edip ortalığı ayağa kaldırma. Eski başkanımız Ankara'yı aşındırsın, oralarda F.Bahçe spor klübü adına Serkan Acar taş koymak için dolansın, senin sesin çıkmasın. Kalamış'ta ki tesislerinde neler yaptıkları malum, stadları desen kaçağın kralı, Samandıra tesisleri nerden gelmiş muamma, Kadıköy'de çoğu sokak kaldırımları, araç park yerlerindeki demirler sarı-laci, Kenan Evren Lisesi'nin yerine nereye yapılacağı bilinmeyen 3 okul mevzuları, stad içinde kumarhane, Ataşehir'de gözümüze soka soka yapılan tesisler, Bursa'da yerel gazetede ihale ilanları, Kadıköy'de hersene bizlere çekilen muamele, Beşiktaş'ın Aşçıoğlu'yla yaptığı residans muhabbetleri, Çarşı'nın hemde bizim stadımızda kurucumuza ayrıca efsane oyuncumuza sövmeleri... 1000 tane konu sayarım size. Eee nerede bizim basın. Klüp içi haberleri, Adnan Sezgin haberleri, maçta kim girdi kim çıktı, goller kaçıncı dakikada gelmiş, seyirci sayısı... Bunları ben oturduğum yerden yaparım zaten.

Çıkıp konuşsunlar kardeşim, yaptıkları işin hakkını versinler. Çok iyi Galatasaray'lılar mış. Hadi canım ordan...

GialloRosso

**unutma unutturma**



Bir zamanlar soğuk savaş denilen bir kavramı dilimize oturtmuşlardı. Doğu bloğu ülkelerle Amerika arasında süren psikolojik üstünlük sağlama savaşıydı tam anlamı. Psikologların, gerilim yaratarak karşı tarafı hataya sürükleme çabalarının bütünüdür şeklinde tanımladıkları uygulamalar tam da süper ligimizde bir takımın uğraşlarına da verilen isim olmaktadır.

Yaklaşık olarak 10 yıl önce bu takıma başkan olarak geldiğinde kendisini büyük bir sınav bekliyordu. Çünkü rakip olarak gördüğü takım UEFA ve SÜPER KUPAYI kazanmıştı. Bu takım çok iyi organize olmuş, kesin favori görünen başarılı bir takımdı. Süren başkan ve Fatih hoca gitmiş olmasına rağmen kadrosunu korumuş hatta avrupa liglerinin en tehlikeli golcüsünü getirmişlerdi.

Moral ve motivasyonu sıfırı tüketmiş takımını başarıya götürmesinin tek yolu vardı. O da gerilim ve korkudan faydalanmaktı. Bunu da yaptı. Mahşeri azgın bir taraftar her türlü maç öncesi eylemlerini yapmışlar, münferit giden tüm taraftarlarımızı terörize şekilde saldırmışlar henüz tamamlanmamış trübünlere polis marifetiyle yerleştirilmişlerdi. Maç anında meşaleler yanıyor, misafir trübüne parçalanmış fayans malzemeleri acımasızca yağdırılıyorken kapalı bölümünde şelale tabir edilen havai fişek gösterisi yapılıyor az daha tribün yanıyordu. Belkide binlercesi telef olacaktı. Tüm bu ahval ve şerait içerisinde hakemlerinde yardımıyla ilk maçını almayı başarmıştı aziz başkanımız….

Sonrasında hep bu gerilim yaratıldı. Hattat yöneticimiz arabasında darp edildi. Kaleci hocamız kafasına taş yedi. Şaşımıza yumurtalar atıldı. Ardamız ısınırken dövmeye yeltenildi. Keitamızın gözüne su şişesi atıldı. Ama istedikleri sonucu hep aldılar. Karşılığında aynısını bizim taraftarlar da yapmaya kalktı. {Ki çok yanlış} 5maç ceza aldık. Hem sahada hemde masada kaybettik. Çünkü biz bu çirkeflikleri bilmezdik. Yüzümüze gözümüze bulaştırdık. Bu kadar yüksek vizyona sahip bir kulüp olarak yanlış işler yaptık onların seviyesine indik. Çok GEREKSİZDİ...

Oysa vizyonumuz ve misyonumuz gereği onların bizim seviyemize çıkmalarını sağlamalıydık. Bu ülke futbolu için çıtamızın yükselmesini sağlardı. Ancak olamadı. Anlamadılar..Çünkü bizim seviyemize gelmeleri için çok mücadele etmeleri gerekirdi. Onlar kolayı seçtiler her türlü çirkefliği mübah saydılar.

Niye bunları anlatıyorum. Geçen Fb TV isimli bir kanalda 6-0 lık maçın belgeseli vardı gözüme ilişti,o tarihte takımda oynayan futbolcular ve yöneticiler o maçla ilgili anılarını heyecanlı bir şekilde anlatıyorlardı. Neden bu kadar önemsediklerini anlayamadım. 100 yıldır karşılaşmış aynı ülkenin 2 takımıyız. 17 şer kez şampiyon olmuşuz. 7-0 hemde 7 kişiyle kendilerini yenmişiz. Kaleyede kaleci olmayan ALİ SAMİ YEN Bey geçmiş tam kadroyla bizi yenememişler.. Tarihlerinde böyle vakaa varken tutmuşlar bu maçı anlatıyorlar. Sloganlarıda **unutma unutturma**

Fakat tamda o sırada CNN Türk de "ORADAYDIM" diye bir belgesel yayınlanmaktaydı. Orada anlatılan ise UEFA Kupasının kazanılmasına şahit olan tüm yazarlar. Başbakan ve bakanlar ile spor kamuoyunun yakından tanıdığı isimler "evet ben oradaydım" diyerek duygularını ve heyacanlarını büyük bir coşkuyla anlatıyorlardı. İşte bütün kızgınlıklarının sebebi bu,,Fatih Terim'ede bu yüzden kızıyorlar, CİMBOM'ada... Ne hakla gidip hemde paranız dahi yokken bu kupayı kazandınız.. diye.

Ancak korkunun ecele faydası yok. Bu takım daha çok kupalar kazanacak yine ülke bayrağımızı göndere çekecek ve de bu ülkenin gurur kaynağı olmaya devam edecektir. Bizi izlemeye devam edin çünkü bizim sloganımız herkes bir gün yine GALATASARAY'ı tutacaktır.70 milyon yine birbirlerine çocuklarına ve torunlarına heyacanla bu başarıya nasıl tanık olduklarını anlatacaklar. O günü asla unutmayacaklar. Hangi takımı tutarlarsa tutsunlar, bu başarıda payları olduklarını anlatacaklardır.

SCÜ

10 Kasım 2009

Eğil Diyarbakır!!! 1-2



Evet Eğil Diyarbakır. Eğil ama başkanının ne idüğü belirsiz çıkışlarına eğil, Galatasaray'a değil. Maçtan 1 hafta önce tuhaf görüşler belirtti D.Bakırspor başkanı Çetin Sümer. Aziz başkanıyla konuşup öyle konuşacakmış, vıdı vıdı. Ulan Aziz kim? Senin seyircini çıltırtan Kazım sana ne lazım'ın klüp başkanı. Yerim klüpler birliği başkanlığı sıfatını. Öyle bıy bıy yaparsan yersin cezayı öyle işte. Hakkını da yemeyelim Başkanımız ve Yönetim Kurulu'nu da iyi ağırlamış.

Maçla ilgili ilk 15 dakikayı konuşmak bile istemiyorum. O neydi öyle? Bizim futbolcular bunun antrenman olmadığını anladıktan sonra biraz kendimize geldik. Belki de o yediğimiz gol bizi uyandırdı. Kısa keselim 2 gün geçmiş zaten maçın üstünden. Sabri'nin insan olmadığını birkez daha anlamış olduk. "Sabri oldu" diyebiliyoruz artık inceden. Gol atmasıyla alakalı değil, gerçekten Sabri kendisini her türlü geliştiriyor. Sadece antrenmanlardan sonra 30 dk. şut/frikik çalışması yaptığını bildiğimizden değil, kafa yapısı da değişmiş. 1-2 kere biçtiler Sabri'yi dönüp bakmadı bile kimin yaptığına. Helal olsun. F.R. ın katkısı yadsınamaz tabii.

Yine tüm basın F.R. ı konuşuyor. Barış'ı çıkartmamış, 35 dakika onun yüzünden eksik oynamışız. Yahu ayıptır, komik olmayın artık. Her sarı kartı olan futbolcuyu çıkarsa hocalar, oyuncu değiştirme hakkını UEFA 7'ye falan çıkarmalı o zaman. Nerden bilsin hoca sarı kartı olan profesyonel futbolcu Barış'ın (ki Arda 3-4 kere uyardı) topu eliyle keseceğini. Hem de pozisyon bile yokken, ortasahada. Bu ortasahayla alakalı güzel bir yazı yazmak farz oldu bu arada.

Servet'im, Kewell'ım, Mehmet'im Topal'ım a ayrı parantez açıyorum. Cidden sizi eleştirenleri utandırıyorsunuz. Servet devre arası gidiyormuş zaten, Kewell desen karısı İngiltere'ye çağırıyormuş hem 90 dakika çıkartamıyormuş, e Mehmet desen Everton kapıda yatıyormuş. Artık kimse utanmaz sizin yüzünüzden!!! Hele bu basın hiç UTANMAZ!!!

Aldık mı maçı, aldık. Eeee...

GialloRosso

Not: Maça giden ve bu güzel fotoğrafları bizimle paylaşan
GÜZEL ABİM'e teşekkürler.

ATA'M...



Sirenler duyulduğunda tekrar tüylerimiz ürperdi,
O 1 dakikada seni düşünmek biraz olsun huzur verdi,
71 hüzün dolu yıl mı, 71. yas yılımız mı demeliyiz,
ATA'M söz verdiğimiz gibi, halen izindeyiz.


GialloRosso

09 Kasım 2009

#1 Taraftar & Duvar & Medya



Bugün tam 20 yıl olmuş Berlin Duvarı'nın yıkılışının.(9 Kasım 1989)Utanç duvarıda diyebiliriz aslında. Ne kadar çağdışı ve demokrasiden uzak. Yapıldığı tarih 1961 lere gidersek, demokrasiyi Almanya'da aramak biraz saflık olur heralde. Hemde geçmişinde faşizmin, ırkçılığın neredeyse anavatanı olabilecek Almanya'dan.

Berlin Duvarı'nı yad ettikten sonra asıl konumuza futbola geçelim. Taraftar-Duvar-Medya ilişkisine. Taraftarla medya arasında her zaman bir duvar vardır. 3 büyüklerin taraftarları hep medyanın kendi yanlarında olmadığını söylerler ve sürekli şikayet ederler. F.Bahçe taraftarının bu şikayetini ciddi bulmamışımdır hiçbir zaman. Beşiktaş'ta ise taraftarla medyanın arası iyidir hep. Hatta Çarşı'yı Beşiktaş'ın önüne geçirirler kimi zaman. Neyse bilen bilir diyerek bu konuya fazla girmiyorum.

Beni bu üçlemede ilgilendiren kısım işin Galatasaray-Duvar-Medya kısmı. Evet G.Saray taraftarıyla medya arasında ciddi duvarlar var. Gerek taraftar tarafından gerekse medya tarafından bu duvar gün geçtikçe yükseltiliyor. Burada artniyetli olan kesim tamamen medyadandır. Biz içimizden birilerini görmek istedikçe, yeni ve bizden birileri çıkıyor dedikçe bir şekilde gözümüzden düşürdüler. Son örnekte Gökmen Özdemir'dir. E.Saatçi konusuyla açıkcası bizim basın sınıfta kalmıştır. Kanat Atkaya'sından Kadir Çetinçalı'sına kadar. 3-5 okuduğumuz takip ettiğimiz kişi vardı, onları da boşyere okumuşuz zaten. Bundan sonra külahımıza anlatırlar artık.

Medyanın bizim için özel haberler hazırlamasına, bizimde onlara yakın olmak gibi bir derdimiz yok. Ama arkadaşım çıkın birşeyler yazın, klübün altını oymayın artık patronlarınıza yaranacaksınız diye. Bu ülkede patronlar değişir ama taraftar profili değişmez işte. Değişeceğini; yarın 2 haber yapıp tekrar ilgimizi çekebileceğini sanan varsa baştan söyleyelim yanılıyorsunuz. Siz ancak "yok efenim 4-3-3 oynamaz bu takım" , "Barış'ı çıkartmamakla büyük hata yaptı" , "G.Saray'da muhalefet suyu kaynatmaya başladı" şeklinde haberler yapın. Yapın ki sizin için asıl suyu ısıtanın taraftar olduğunu anlayın.

Ne diyorduk? Duvar. Evet A.B.D şimdi de Irak'a duvar yaptırıyormuş Şii ve Sunni'lerin yerleşim bölgelerini ayırmak için. Hemde utanç duvarıyla. Bizim sizinle aramızdaki utanç duvarıyla. Zaten sizde bu kafayla ancak Irak'ta yapabilirsiniz bu işi. Ki biz demokratik değiliz yıkmayacağız o duvarları. Biz Galatasaray faşizanları...

""Duvarı yapmak kolaydır ama yıkması zordur""

GialloRosso


Berlin Duvarı 1961-1989

07 Kasım 2009

Giresunspor'lular Bünyamin'e Dikkat!!!



Öncelikle Giresunspor'la tek ortak noktam Karadeniz'li olmamdır. Tabiiki de Giresunspor-Altay maçında Giresun'un kazanmasını isterim. Yani Çotanaklar Grubu'na falan dahil değilim. :)

Giresunspor gerek yaptığı transferlerle gerekse yaptığı Levent Eriş gibi bir hoca seçimiyle sezon başında dikkatlerimizi çekmişti. Fakat aldığı şanssız sonuçlar, ligin dibinde yer alması ve Süper Lig'e daha doğrusu Galatasaray'a kanalize olmamız sonrası dikkatlerimizden uzaklaşmıştı. Taa ki Türkiye Kupasında gruplara kaldığını öğrenene kadar.

Altay 6 haftalık bir puan serisi yakalamış durumda, zirveye yakın seyir halinde ve formunun zirvesinde. Rakibi Giresunspor ise haftaiçi oynadığı maçın yorgunluğunun dezavantajı ile beraber aynı zamanda Z.Bankası Türkiye Kupası'nda gruplara kalmanın morali içinde.

Tekrar Giresunspor-Altay maçına dönelim ve de Giresunspor'luların dikkatini çekmek istediğimiz noktaya değinelim. T.F.F. Başkanı M.Özgener Altay'lı. Buraya kadar bir sorun yok gibi gözüküyor. Maçın hakemine gelirsek bu atamayı biraz manidar bulduğumu söylemeliyim. Bünyamin Gezer'in 2 hafta önce yaptığı şovlar ve sonraki konuşmaları kafamızı karıncalandırıyor. Bu hakem formsuzluğun ve kafa karışıklığının zirvesinde dolanıyor.

Eee böyle oluncada 2 hafta önce Bünyamin eşliğinde sindirilmiş bir takımın taraftarı olarak Giresunluları sadece uyarmak istedim. Umarım "Bünyamin nooluyooo..." tezahuratlarının az olduğu ve Giresun'un sindirilmediği bir maç olur. Ve tabii ki Giresunspor kazanır...

GialloRosso

05 Kasım 2009

Film Yeni Başlıyor; G.Saray 3-0 D.Bükreş



Galatasaray Bükreş temsilcisi Dinamo karşısında beklemediğim bir 11 ile çıktı sahaya. Mesela ben Rijkaard'ın Süper Lig'de cezalı olan Keita ve Elano'yla maça başlayıp, yıpranmış oyuncuları rotasyona sokacağını düşünüyordum. Tabii ki F.R. bizleri yanıltmaya devam ediyor ve hatta bu benim hoşuma gidiyor. Maç öncesi görsel ve yazılı medyanın ilk 11 tahminlerinin karavana olması beni ve birçok taraftarı gülümsetiyor. Takım olmanın kadroda ismi yazılı futbolculardan ibaret olmadığını daha iyi anlamamızı sağlıyor. 11 başlamasını beklediğim oyuncuyu kadroda göremediğimde "Hafta içi antrenmanlarda F.R. vardı" diyebiliyorum. Bu cümleyi futbol yorumcuları, taraftarlar kendilerine söylediklerinde ikilemde ortadan kalkacaktır zaten.

Herkes tutturmuş bir 4-3-3 diye, oyun sistemlerine bu kadar takılan futbol cemaatine Sabri nerede oynadı ve hani 4-3-3 diye sormak isterim. Futbol bu yahu, tabiiki Galatasaray gibi bir takımın belirli bir oyun sistemi olacak, F.R. gibi bir hoca da sisteme bağlı kalacak. Ama unuttuğumuz birşey var, sisteme bağlı kalarak sistemle oynanamaz mı? Hemde bunu hocanın söylemesine gerek yokki. Sabri insan koşuları yapmıyorsa, oyunu 70 metre oynuyorsa hoca Sabri'yi sistem uğruna geri 4 lüye yapıştırır mı? Barış'a Sarp'a Topal'a süpürme görevini sadece defans önünde mi yaptırır. E böyle düşünürse bu takım nasıl pres futbolu oynayabilir ki.

Valla bunlara takılmazsanız eğer Galatasaray takım daha doğrusu sistem takımı olma yolunda hızla ilerliyor. Pas yüzdesi, topu koşturma 10 numaraydı. Fakat dikkatimi çeken şey bu yüzdeyi tuttururken ve topla oynama yüzdesini bu kadar yüksek tutarken aynı zamanda takım bir o kadarda yavaştı. Erken gelen 2-0 ın rehaveti diye düşünmüyorum. Bu yüzdeleri hızlı oynayarak yapsalar zaten Barça'dan ne farkı kalır geyiğinden uzak kalarak, Galatasaray'ın çok doğru bir yolda ağır ağır ilerlediğini söyleyebiliriz.

Bu takım birazda zorunluluktan sezonu ilk açan takımdı. Ve haliyle çokta erken form tuttu. Her çıkışın bir inişinin de olduğu düşünülürse Eskişehir, A.Gücü ve F.bahçe maçlarındaki düşüş kimseyi şaşırtmamalı. Sivas ve Dinamo maçları ise nispeten bu düşüşe yastık oldu ve inişi yumuşattı diyebiliriz. Şimdi başta taraftarın olmak üzere herkesin ayakları yere bastı. Bu takımında yenilebileceğini ama yeni hoca, yeni sistem ve yeni futbolculara sabır gösterilmesi gerekliliği dahada anlaşılır oldu. Sezon başından bu yana eleme turları, Europa League maçları ve ligde oynanan maçlar F.R. ve talebelerinin oynayacağı futbolun özetidir. Filmin tamamını önümüzdeki günlerde ve yıllarda daha büyük bir keyifle izlemek üzere...


MEHMET
SABRİ
MUSTAFA
KEWELL


GialloRosso